Ideja za darilo: čudovita stenska ura

Ideja za darilo: čudovita stenska ura

Moje življenje je bilo vedno tako ali drugače povezano z umetnostjo, estetiko in kreativnostjo. Nekateri še ne veste, ampak v mladosti sem bila zelo predana glasbi in v nekem obdobju celo razmišljala o študiju klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Takrat  sem tudi po pet ur na dan igrala, vadila za nastope ter različna tekmovanja, in moram priznati, da mi je šlo precej dobro. Blizu mi je bila tudi poezija. V srednji šoli sem napisala kar nekaj ekspresivnih pesmi, ki so izšle v pesniški zbirki Bosih nog na mokrem pločniku. Vseskozi me je navduševalo tudi ustvarjanje različnih dekorativnih izdelkov, dizajn in urejanje interierja. Nekaj časa sem zbirala papirnate prtičke in s pomočjo servietne tehnike okraševala šatulje, obešalnike, okvirje za fotografije, škatle za čaj, zelo rada sem delala tudi cvetlične aranžmaje, akrilne barve pa so povsem razširile moje likovno znanje. Danes jih uporabljam za slikanje na platno, les in tudi v kombinaciji s polimerno glino.

Tako niti ni naključje, da sem se lotila tudi izdelave in poslikave stenskih ur. Že takoj sem se odločila, da bodo motivi otroško igrivi, barviti, ljubki in navihani. Želela sem namreč, da odražajo takšen svet, kakršen je v otroških očeh, pravljičen in magičen, saj je otroški pogled zagotovo tisti, ki vidi tudi v slabih stvareh največ pozitivnega. Med motivi so se tako znašli ljubka muca, slonček, kužek, sova, pikapolonica, zaljubljena ptička, priljubljeni konjiček samorog, medvedek Pu in še nekatere druge živali.

DSCN4481 vert 3 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN7914 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN7295 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN7989 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN7394 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN1667 vert - Ideja za darilo: čudovita stenska ura

Največkrat upodobljena žival je bila sova, ki predstavlja simbol skrivnosti in modrosti. Še posebej lepa je bila stenska ura z zahvalo učiteljici: »Hvala, ker ste ključ do mojega uspeha!«

DSCN6584 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN7032 horz - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN4244 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura

Stenska ura z izbranim motivom in imenom obdarjenca je lahko čudovito personalizirano darilo. Se strinjate?

DSCN4513 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN4919 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura
DSCN4376 - Ideja za darilo: čudovita stenska ura

Poleg dekorativne funkcije, pa ima stenska ura tudi praktično vrednost, saj nam tako ni treba vsakič, ko želimo preveriti čas, pogledovati na elektronske naprave, ki so se že tako preveč usidrale v naš vsakdanjik. A poznate pregovor Kovačeva kobila je vedno bosa? No, tokrat temu ni tako. Tudi naš dnevni prostor krasi stenska ura z motivom ljubkega medvedka.

V kolikor si želite svojo stensko uro, za popestritev prostora ali za darilo, mi pošljite e-sporočilo na nejaart.info@gmail.com, kjer mi lahko zaupate svoje želje glede motiva in barvnih kombinacij. Obljubim vam, da se bom potrudila po svojih najboljših močeh, da nastane res nekaj lepega. 

1 Comment

  1. Aljosa
    8 junija, 2020 / 17:51

    Pozdravljeni zanima me koliko stane ura unicorn stirikotna hvala..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial